fbpx

Lecții de street-art, gustări tradiționale și orechestre: Vino la inaugurarea „Orășelului European 2019”

„Orășelul European 2019”, organizat tradiţional cu ocazia Zilei Europei, va fi inaugurat sâmbătă la ora 13:00 în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul, care în acest an are tema „Împreună Mai Puternici”, este organizat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, iar ediția curentă marchează 10 ani ai Parteneriatului Estic.

Cei prezenți la inaugurarea Orășelului European vor avea posibilitatea să se afle mai multe despre cultura țărilor de pe continent și vor putea gusta din bucatele tradiționale specifice anumitor regiuni.

În acest an, copiii și tinerii vor beneficia de un program special oferit de toate organizațiile și Ambasadele participante. Astfel, în zona copiilor vor fi oferite lecții de pictură, iar în zona Urban Vibes, toţi doritorii pot încerca o experienţă de street-art cu ajutorul graffitiştilor invitaţi, transmite trm.md.

„Am pregătit o serie de activităţi şi prezentări, tradiţional, prezentarea culturii ţărilor membre ale UE. Ambasadori şi Ambasadele ţărilor membre din Chişinău, dar şi din alte capitale de unde sunt acreditate vor fi prezenţi şi împreună vom arăta care este bogăţia, pluralitatea în UE.

Vor fi şi degustări din bucătăria popoarelor europene, activităţi pentru copii, program muzical şi prezentarea proiectelor pentru a oferi susţinerea în îmbunătăţirea vieţii oamenilor, va fi deschisă Zonă Urbană pentru activităţile tineretului urban”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău.

Evenimentul va continua și seara, în scuarul Catedralei, la un concert cu Moldovan National Youth Orchestra, organizat în parteneriat cu UNICEF.

Și duminică doritorii se vor putea delecta cu un recital de jazz, un concert al formaţiei Via Dacă și filme europene de calitate la Festivalul de Film şi Cultură Europeană.

Programul complet al „Orășelului European 2019”:

11 mai 2019, Grădina publică „Ștefan cel Mare”

13:00 – 13:30 Ceremonia oficială de deschidere
13:30 – 17:00 Program muzical
13:00 – 17:00 Activități în cadrul orășelului european:
Cultura și gastronomia țărilor membre ale UE, proiecte de asistență tehnică, școala limbilor europene, Zona Urban Vibes, zona copiilor
19:00 – 21:30 Moldovan National Youth Orchestra și corului La La Play – un concert organizat în parteneriat cu UNICEF

12 mai 2019, Grădina publică „Ștefan cel Mare”

14:00 – Deschidere
14:20 – Recital Jazz-n-Chisinau
15:00 – Charleen Macht Schluss (Despre o fată, Germania) – pentru adolescenți
17:00 – Concert Via Dacă
18:00 – Moromeții 2 (România) – dramă istorică
20:00 – Truman (Spania) – dramedie
22:00 – Încheierea zilei

Articole asemănătoare

Back to top button