fbpx

Leancă, stupefiat de deschiderea unui deputat ACUM de a se vedea cu Kozak: Nu totul este negociabil cu rușii. Miza este țara

Vicepremierul pentru Integrare Europeană și liderul PPEM, Iurie Leancă, se arată stupefiat de declarațiile deputatului ACUM, Oazu Nantoi, prin care se arată deschis să negocieze cu Kozac crearea unei coaliții cu PSRM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Leancă declară că „teatrul absurdului” de pe scena politică a ajuns într-o fază incredibilă și condamnă abordarea deputatului ACUM.

„Cei care înfierau, pe bună dreptate, tot ce simbolizează planul Kozak (dreptul regimului transnistrean la veto asupra deciziilor majore din politica externă a Republicii Moldova, dar și staționarea trupelor rusești pe teritoriul țării noastre), astăzi sunt gata să-l implice pe demnitarul rus în discuții nu pe relația bilaterală dintre Chișinău și Moscova, dar pe decizii care vizează situația internă post-electorală, oferind astfel pârghii Federației Ruse de a ne menține în zona sa de influență, așa cum proceda Chișinăul comunist până în 2009.

NU „totul este discutabil și negociabil” cu rușii! Se pare că dl. Nantoi nu a învățat nimic din lecțiile trecutului nu tocmai îndepărtat și nici măcar nu-și respectă propriile recomandări din studiile și analizele semnate în calitate de „expert” unde critica dur implicarea Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova”, a declarat Iurie Leancă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPEM spune că doar ancorarea Moldovei pe drumul european și occidental poate oferi șansa construirii unui stat de drept cu instituții puternice și cu o economie dezvoltată.

„Îmi pare foarte rău că unii, pentru a-și regla conturile de afaceri din trecut, sunt gata de orice…

Forțele politice care se declară pro-europene trebuie să ignore vizita lui Kozak. Miza este țara. Orice discuții sau alianțe cu PSRM şi, implicit, cu Moscova va însemna stagnare și menținerea noastră în zona gri a tranziției”, a mai adăugat Iurie Leancă.

Articole asemănătoare

Back to top button