fbpx

La cei 16 ani, Greta Thunberg a fost desemnată Omul Anului. Cu ce persoane controversate „a concurat”?

În timp ce numeroși oameni o critică, alții o aplaudă la scenă deschisă. Vorbim despre activista civică pentru mediu Greta Thumberg, care la vârsta de doar 16 ani a fost desemnată „Omul Anului” de către revista Time. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind deja de aproape un secol o tradiție, revista numește în fiecare an o persoană (care poate fi și un grup sau o mișcare) apreciată drept cea mai „influentă”.

În lista creată anul acesta cu potențialii câștigători au fost incluși și președintele Americii – Donald Trump, politiciana din SUA Nancy Pelosi, protestatarii din Hong Kong și „The Wistleblower” (un ofițer CIA anonim de la care au pornit informațiile legate de scandalul „Trump-Ucraina” care a dus la procedura de destituire a lui Trump din Congresul American).

Menționăm că Greta Thunberg a devenit celebră după ce, în luna septembrie, a susținut în fața liderilor lumii discursul „Cum îndrăznești?”, la summit-ul ONU despre schimbările climatice. Acesta a impresionat pentru modul în care le-a vorbit politicienilor, cu lacrimi în ochi, cu privire ignorarea avertismentelor comunității științifice legate de încălzirea globală.

În 2016, titlul „Omul Anului” a fost oferit lui Donald Trump, toți fiind surprinși de câștigul lui la alegeri. În 1938 a fost votat drept „Omul Anului” Adolf Hitler, iar în 1939 și 1942 – Iosif Stalin. Prima dată, în 1927, titlul a fost oferit lui Charles Lindbergh, prima persoană care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, de la New York la Paris.

Articole asemănătoare

Back to top button