fbpx

Kremlinul acuză SUA că duc un „război prin procură cu Rusia”: Rachetele Patriot nu vor ajuta la soluționarea conflictului din Ucraina

Livrările americane de sisteme de rachete Patriot către Ucraina nu vor contribui la soluționarea conflictului în curs și nu vor împiedica Rusia să își atingă obiectivele, a declarat Kremlinul, citat de Sky News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană folosite de Statele Unite, iar miercuri, 21 decembrie, Washingtonul a anunțat că va trimite unul dintre aceste sisteme forțelor președintelui Zelenski, transmite G4Media.

Acesta este folosit în principal pentru a doborî rachete balistice și de croazieră, iar Ucraina a cerut Occidentului arma pentru a o ajuta la respingerea atacurilor rusești cu rachete și drone.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu au existat semne de disponibilitate pentru discuții de pace în timpul vizitei lui Zelenski în SUA de miercuri.

El a spus că aceasta este o dovadă că SUA duce un „război prin procură” cu Rusia „până la ultimul ucrainean”.

În timpul călătoriei sale în Statele Unite, Zelenski s-a adresat Congresului american, unde a declarat că Ucraina este „în viață” și „nu se va preda niciodată” invaziei lui Vladimir Putin.

De asemenea, el a promis că nu vor exista „compromisuri” în încercarea de a pune capăt războiului.

Articole asemănătoare

Back to top button