fbpx

Josep Borrell: „Intenția poporului și guvernării R. Moldova este clară. Nimic nu este imposibil”

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a ajuns la Castel Mimi de la Bulboaca, acolo unde se desfășoară astăzi Summitul CPE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul și-a început declarațiile în fața jurnaliștilor prin a-și exprima tristețea și regretul față de un nou atac ce a avut loc astăzi la Kiev, Ucraina, în urma căruia cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, printre care și doi copii.

Borrell a declarat că subiectele principale de pe agendă ar trebui să vizeze în primul rând restabilirea păcii și securitatea, iar pentru asta e nevoie de mai multă unitate, nu doar la nivelul Uniunii Europene, dar și a întregii lumi.

Referindu-se la perspectiva de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, Josep Borrell a declarat că Moldova ar trebui să continue să facă reforme și că trebuie să-și soluționeze  problema legată de regiunea transnistreană/

„Trebuie să menținem stabilitatea, avem multe probleme în Balcani. (…) Intenția acestui popor și guvernare este clară. Nimic nu este imposibil. Sunt candidați, trebuie să lucreze asupra reformelor pentru a intra în UE.”, a declarat Josep Borrell.

Articole asemănătoare

Back to top button