fbpx

Iurie Leancă, de Ziua Mondială fără Tutun: În loc de țigări cumpărați fructe și faceți sport

De Ziua Mondială fără Tutun, prim-vicepremierul pentru Integrare Europeană și Președintele Consiliului Național Coordonator în domeniul controlului tutunului, Iurie Leancă, a venit cu un mesaj pentru susținerea unui mod sănătos de viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că „Tutunul îți ia respirația” nu este un simplu slogan, ci și situația tristă din Republica Moldova.

„Anual se înregistrează peste 4700 decese (cca. 12% din totalul deceselor), din cauza bolilor cauzate de consumul tutunului”, a menționat peședintele CNCCT.

Leancă a mai adăugat că, deși a fost interzisă promovarea produselor din tutun, a fost interzis fumatul în spațiile închise și semiînchise, la locurile de muncă și în transportul public, legea antitutun la mai multe capitole nu se respectă.

„Personal voi milita pentru ca în orașele noastre, în special în municipiul Chișinău, să interzicem gheretele de țigări, preluând astfel experiența orașelor europene unde produsele de tutungerie sunt vândute în magazine specializate”, a spus Iurie Leancă.

Prim-vicepremierul pentru Integrare Europeană îndeamnă oamenii să conștientizeze efectele nocive ale fumatului, dar și să încurajeze rudele, prietenii și cunoscuții să înlocuiască țigările cu mere, struguri și activitate fizică.

Articole asemănătoare

Back to top button