fbpx

Îți place să circuli pe două roți? Recomandările poliției pentru a preveni accidentele cu implicarea bicicliștilor și motocicliștilor

În perioada caldă a anului, pe traseele din țară apar tot mai mulți motocicliști și bicicliști. Astfel, ofițerii de patrulare au intensificat activităţile de informare, pentru a preveni accidentele rutiere în care sunt implicate aceste categorii de participanți la trafic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de IGP, acțiunile se desfășoară pe tot teritoriul țării, având drept scop sensibilizarea bicicliștilor și motocicliștilor. Oamenii legii pun accent pe faptul că printr-un comportament adecvat în trafic și respectarea regulilor de circulație poate fi evitată producerea unor evenimente rutiere grave.

Poliția le recomandă șoferilor pe două roți să respecte următoarele reguli, pentru a preveni accidentele și a diminua la maxim consecințele acestora:

  • atât motocicliștii, cât și bicicliștii, trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, în special când vizibilitatea este redusă;
  • este obligatoriu ca aceștia să poarte căști de protecţie; 
  • să păstreze distanța dintre ei și autovehicule;
  • să anunțe din timp manevra pe care urmează să o execute; 
  • să cedeze trecerea pietonilor. 

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă părinții să discute cu minorii, în contextul în care se întâmplă cazuri când copiii ies brusc de pe drumurile adiacente carosabilului, iar conducătorii auto nu reușesc să frâneze.

Conform datelor poliției, de la începutul acestui an s-au produs 61 de accidente rutiere cu implicarea motocicliștilor, soldate cu 63 de persoane traumatizate și 13 decedate. În alte 28 de accidente au fost implicați bicicliști – 27 dintre ei s-au ales cu diverse traumatisme, iar unul a decedat.

Articole asemănătoare

Back to top button