fbpx

Israel: „Sigilăm ermetic țara”. Cursele aeriene, sistate din cauza noilor mutații ale COVID-19

„Sigilăm ermetic țara”. Este declarația autorităților din Israel care au decis să sisteze toate cursele aeriene care tranportă pasageri. Totul în contextul apariției cazurilor de infectare cu noile mutații ale coronavirusului. Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, este permisă doar efectuarea zborurilor cargo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Restricția intră în vigoare la 25 ianuarie și ar putea expira la sfârșitul lunii. Însă, există posibilitatea de a fi prelungită.

Pe lângă zborurile cargo, în Israel sunt permise cele de stingere a incendiilor și cele pentru evacuarea medicală de urgență.

În același timp, se reduce numărul excepțiilor pentru plecarea pe cale aeriană în afara Israelului, astfel încât să includă numai următoarele cazuri: tratament medical, proceduri judiciare la care persoana este parte, sau participarea la înmormântarea unei rude apropiate.

„Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic țara”, a declarat premierul Netanyahu.

Decizia a fost luată după ce guvernul din Israel a adoptat, săptămâna trecută, reguli care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button