fbpx

Își propun lansarea „Prima casă 4”. Ministrul Finanțelor: Este destinat celor angajaţi oficial în câmpul muncii indiferent de sector

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, ministrul în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, a anunțat că guvernarea își propune lansarea extensiei programului „Prima casă”, de care vor putea beneficia toți moldovenii angajați oficial în câmpul muncii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, „Prima casă 4” este o continuare a programului „Prima Casă 2” și ar putea fi lansat în vara acestui an, dacă „se reuşeşte cu instaurarea Guvernului și a Parlamentului”.

„Este vorba de compensări pentru cei care lucrează şi sunt angajaţi oficial în câmpul muncii, indiferent în care sector, dar după o formulă specială care ţine cont de contribuţia fiecăruia la bugetul public naţional”, a menţionat Ion Chicu în timpul conferinței.

Amintim că, potrivit condițiilor generale, la program pot aplica cetăţenii care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare, iar costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei.

Citește și: 
Filip, mândru de „Prima Casă”: La un an de la lansarea programului, 96 de profesori și medici și-au procurat propria locuință

Articole asemănătoare

Back to top button