fbpx

Ion Chicu și-ar fi numit cumătra în funcția de șefă a Cancelariei de Stat. Cum comentează prim-ministrul?

Liliana Iaconi a fost numită săptămâna trecută în calitate de secretară generală a Guvernului. Potrivit Ziarului de Gardă, care face referire la surse din cadrul Ministerului Finanțelor, premierul Ion Chicu și noua șefă a Cancelariei de Stat, ar cumetri, dar și colegi anterior în cadrul Ministerului Finanțelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liliana Iaconi a refuzat să comenteze informația, iar prim-ministrul Ion Chicu a precizat că nu relația de afinitate ar fi stat la baza numirii Lilianei Iaconi în funcția de secretară generală a Guvernului.

„Motivele desemnării doamnei Liliana Iaconi pentru funcția de secretar general al Guvernului au fost cele declarate de mine în ședința de guvern – profesionalism, patriotism, disciplină de fier și capacitate de muncă 24/24. Nu suntem rude, dar cunosc familia doamnei Iaconi de mult timp – am fost colegi de facultate cu soțul Doamnei. Exact așa, cum am fost coleg și ne știm de la 17 ani cu Dna Maia Sandu, Dl Veaceslav Negruță, Dl Sergiu Pușcuța și mulți alți colegi mminunați, care activează atât în sectorul public, dar și cel privat. Relațiile de rudenie și cumătrismul – după cum cred înțelegeți, nu sunt „profilul” acestui grup de persoane”, a declarat Ion Chicu pentru sursa citată.

Precizăm că Liliana Iaconi a activat în calitate de șefă de direcție în cadrul Ministerului Finanțelor din 2012 până în 2019. În calitate de șef de direcție în cadrul aceleiași instituții, începând cu 2012, activează și soțul Lilianei Iaconi, Ion Iaconi, care a fost coleg de facultate cu Ion Chicu. La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a fost secretar general de stat la același minister în 2018, iar ulterior a ocupat și fotoliul de ministru al Finanțelor.

Articole asemănătoare

Back to top button