fbpx

Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene

Investitorii „Air Moldova” cer încetarea presiunilor politice asupra companiei aeriene. Poziția acestora a fost anunțată conducerii țării în cadrul Consiliului Suprem de Securitate din 21 ianuarie curent. De asemenea, cu un apel public în acest sens, „Air Moldova” a venit pentru prima dată după ce, o perioadă îndelungată de timp, nu a comentat situația creată în urma privatizării întreprinderii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În pofida multiplelor învinuiri care aveau drept scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” și colectivul „Air Moldova” au continuat să lucreze în beneficiul companiei și al pasagerilor. Punerea sub sechestru a capitalului statutar și a activelor companiei nu o singură dată a afectat negativ implementarea planului de dezvoltare în continuare a „Air Moldova”. Atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investițional neprielnic și pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene”, se arată într-un comunicat oficial.

Totodată, susțin reprezentanții companiei, statul nu și-a îndeplinit obligațiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 de milioane de lei, în timp ce fondatorii „Civil Aviation Group” au achitat peste 80% din datoriile companiei de stat „Air Moldova”. Pe lângă datoriile de bază au fost achitate chiar și penalitățile și procentele pentru datoriile față de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civilă” și Serviciul Fiscal, în valoare de 24 de milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare.

Investitorii au redus semnificativ datoriile față de partenerii externi și, de asemenea, au restructurat datoriile existente, menționează reprezentanții companiei aeriene.

„În pofida acestor condiții, „Air Moldova” își realizează activitatea operațională fără devieri, iar drept priorități rămân securitatea zborurilor și confortul pasagerilor în conformitate cu cerințele internaționale, fapt confirmat prin investițiile în valoare de 181 de milioane de lei în anul 2019”, se arată în același comunicat.

În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, din 21 Ianuarie 2020, directorul general al „Air Moldova” a prezentat poziția investitorilor de a continua realizarea planului investițional, în cazul în care vor înceta atacurile din partea statului.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button