fbpx

Întreprinderea Metalferos va fi scoasă la privatizare. Dodon: „Statul nu trebuie să se implice pe această piață”

Întreprinderea Metalferos, care aparține statului în proporție de 78%, va fi scoasă la privatizare. Cu o propunere în acest sens a venit președintele Igor Dodon către prim-ministrul Ion Chicu în cadrul ședinței tradiționale a conducerii țării. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consider că statul nu trebuie să se implice pe această piață. Anterior, prin deținerea Metalferos statul deținea monopolul. De aceea, eu i-am propus domnului prim-ministru să examineze posibilitatea ca statul să nu se mai implice. Să scoată la privatizare Metalferos, să nu fie învinuit cineva. Ce treabă are statul să se implice în piață? Acolo sunt operatori privați, să concureze ei și să vândă unde doresc”, a declarat șeful statului după ședință.

Ulterior, premierul Ion Chicu a anunțat pe pagina sa de Facebook că Guvernul intenționează să scoată la privatizare întreprinderea. „Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară”, a scris șeful Executivului.

Amintim că o investigație a portalului Anticorupție.md din 2017 a scos la iveală faptul că, în ultimii opt ani, Metalferos a schimbat trei directori. În schimb, directorul financiar al întreprinderii, Serghei Catană, activează acolo din 2007. Catană este nașul de cununie al președintelui Igor Dodon, numit în funcție la puțin timp după ce Dodon a devenit ministru al Economiei.

Din luna decembrie 2019, întreprinderea este condusă de un nou șef. Este vorba de Igor Cujbă, fost comisar de poliție din Nisporeni și care din 2012 a activat în România în cadrul companiei „Mechel Group”, care a avut afaceri tot în domeniul metalurgic.

Articole asemănătoare

Back to top button