fbpx

Intoxicație în masă la o tabără de vară din Sergheevca, care aparține Universității de Medicină: 46 de copii au fost spitalizați

La tabăra de vară „Medic 2” din orașul Sergheevca, care aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, s-au intoxicat 46 de copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

32 de adolescenți au fost transportați la spitalul municipal, iar 14 – în secția de boli infecțioase a spitalului local din satul Șabo, toți fiind diagnosticați cu gastroenterocolită acută, sursa de contaminare fiind încă neclară, însă s-au prelevat probe pentru a depista cauza intoxicației.

Presa din Odessa scrie că starea copiilor este satisfăcătoare, iar gradul de severitate al intoxicației – de la ușor la moderat. La tabără a fost trimisă o echipă de medici care va monitoriza ceilalți minori.

Totodată, a fost deschis și un dosar penal în temeiul articolului 137 alineatul 1 (îndeplinirea necorespunzătoare a îndatoririlor pentru protejarea vieții și sănătății copiilor) din Codul penal al Ucrainei.

Administrația Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” nu a comentat deocamdată incidentul. De asemenea, nu este clar dacă printre copiii spitalizați sunt și cetățeni moldoveni.

De menționat că, în total, la tabăra „Medic 2” se odihnesc 226 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button