fbpx

Întorsătură în politica moldovenească. După ce ieri a aderat la Pro Moldova, azi – Gațcan ar fi anunțat că rămâne la PSRM

Câteva minute în urmă, deputatul socialist Corneliu Furculiță a postat pe Facebook cererea de demisie din funcția de deputat a lui Ștefan Gațcan – cel care ieri anunța că pleacă de la PSRM și aderă la Pro Moldova. Mai mult, Furculiță susține că Gațcan s-a răzgândit și va rămâne în echipa socialiștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM” – aceasta ar fi declarația lui Ștefan Gațcan, transmisă pe pagina lui Furculiță.

La rândul lui, Corneliu Furculiță a declarat: „Ca urmare a înțelegerilor de marți între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, astăzi deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.

Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special, ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu virusul COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută.

Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hîncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM.

În final, Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului.

În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”.

Menționăm că Gațcan nu a precizat informația, iar Pro Moldova nu a venit cu o reacție la această întorsătură.

Ieri, Gațcan anunța că pleacă de la PSRM și aderă la Pro Moldova. Ulterior, socialiștii au anunțat că declară război „acestor trădători”, iar Pro Moldova a publicat unele filmulețe, susținând că Gațcan este răfuit fizic de unii deputați socialiști.

Articole asemănătoare

Back to top button