fbpx

Interogați mai bine de jumătate de oră pe Aeroportul Chișinău. Doi jurnaliști greci, reținuți de polițiștii de frontieră

I-au reținut după ce au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău și i-au luat la întrebări mai bine de jumătate de oră. Doi jurnaliști de investigație din din Grecia, Aggelos Provolisianos și Triantis Vangelis, au fost anunțați de polițiști că nu le este permis accesul în țara noastră, întrucât nu au acreditare pentru a-și desfășura activitatea jurnalistică. Cei doi au fost eliberați abia după implicarea Ambasadorului Greciei în Moldova, cu sediul la Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii au declarat, pentru anticoruptie.md, că în timpul verificării pașapoartelor la Aeroport, au fost întrebați care este scopul aflării lor în Republica Moldova.

„Le-am spus că suntem jurnaliști și am venit în scop profesional. Ni s-a spus că nu avem permisiunea să intrăm în Republica Moldova și că avem nevoie de acreditare pentru a desfășura activitate jurnalistică. Apoi am fost invitați într-un oficiu în care am fost reținuți timp de 30-40 de minute”, au spus jurnaliștii. 

Abia după ce l-au contactat pe consulul Republicii Elene la Chișinău, Gheorghe Duca, dar și după ce au anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Greciei despre incident, jurnaliștilor greci li s-a permis să intre în Moldova.

„Polițiștii nu și-au cerut scuze. Ne-au zis că de data asta avem noroc să ne permită să intrăm în țară, însă, data viitoare vom avea nevoie de acreditare”, au mai precizat Vangelis și Provolisianos.

Reprezentanții Poliției de Frontieră de la Aeroportul Chișinău au declarat pentru că a fost un control de rutină, cetățenii greci fiind rugați să răspundă la mai multe întrebări.

Articole asemănătoare

Back to top button