fbpx

Inteligența artificială ar putea face ca unele locuri de muncă să dispară pentru oameni: Care sunt acestea

În contextul în care, potrivit unor rapoarte, sistemul de inteligență artificială ChatGPT a trecut examenele și poate produce rapoarte, experții au avertizat că unele locuri de muncă ar putea deveni în viitor depășite, transmite AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul acestei săptămâni, o lucrare de cercetare a afirmat că ChatGPT a reușit să treacă un examen de absolvire la Școala Wharton a Universității din Pennsylvania. Unii profesori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că studenții folosesc serviciul pentru a copia la examene sau la temele lor.

Dar dacă sistemul devine capabil, ChatGPT și alte inteligențe artificiale ar putea înlocui o serie de locuri de muncă pentru gulere albe, au avertizat unii cercetători.

Publicitatea

În domeniul media, tehnologia IA s-a confruntat cu dificultăți. Unele instituții și jurnaliști au observat că sistemul este sărac în fapte.

Redactarea este cu siguranță un lucru la care face o treabă extrem de bună. Rezumând, făcând un articol concis și lucruri de acest gen, cu siguranță face o treabă foarte bună”, a declarat pentru Post Chinmay Hegde, profesor asociat de informatică și inginerie electrică la Universitatea din New York.

Îi poți cere să furnizeze un eseu, să producă un articol cu citate, dar, de cele mai multe ori, citatele sunt pur și simplu inventate”, a continuat Hegde. „Acesta este un eșec cunoscut al ChatGPT și, sincer, nu știm cum să rezolvăm acest lucru”.

Avocați

ChatGPT a ajuns recent pe prima pagină a ziarelor după ce profesorii de drept de la Universitatea din Minnesota au folosit popularul chatbot de inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examene în patru cursuri semestrul trecut, apoi le-au evaluat orbește alături de testele studenților reali.

Performanța medie C+ a ChatGPT a fost sub media B+ a oamenilor, au declarat autorii. Dacă ar fi aplicat la nivelul întregului program de studii, acest lucru ar fi totuși suficient pentru ca chatbotul să obțină o diplomă de drept – deși ar fi pus în perioada de probă academică la Minnesota, clasată pe locul 21 în topul celor mai bune facultăți de drept din țară de către U.S. News & World Report.

Singur, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a declarat autorul principal al studiului, Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz.

Stagiarii

Unele locuri de muncă pentru stagiari, inclusiv cele neplătite, ar putea fi, de asemenea, eliminate în viitor. O agenție de marketing tehnologic, Codeword, a declarat că a decis să folosească așa-numiții „stagiari” de inteligență artificială pentru a ajuta echipele sale de design și de redacție să îndeplinească „sarcini mărunte, dar necesare”.

Este o oportunitate de a raționaliza procesele interne prin eliminarea sarcinilor necesare, dar plictisitoare și consumatoare de timp – sau, cel puțin, de a le transfera către stagiari lipsiți de emoții care nu se pot plictisi”, a declarat Terrence Doyle, senior editor la Codeword, potrivit Axios.

OpenAI, creatorul ChatGPT, a creat un instrument separat, DALL-E, care poate genera imagini la comanda utilizatorului, pornind de la indicațiile acestuia. Hegde a declarat că acest instrument, împreună cu Stable Diffusion și altele, reprezintă o amenințare pentru industria de design grafic.

Înainte, îi cereai unui fotograf sau unui designer grafic să facă o imagine [pentru site-uri web]. Acesta este ceva foarte, foarte plauzibil automatizat prin utilizarea unei tehnologii similare cu ChatGPT”, a declarat el pentru Post.

Articole asemănătoare

Back to top button