fbpx

Ex-deputatul român Cristian Rizea va petrece 18 zile în arest. Pe decretul prezidențial, în mandat și în dosar figurează două nume

Ex-deputatul român Cristian Rizea va petrece 18 zile în arest. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de Silvia Vetcu, ofițera de presă a IGP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Hotărârea a fost luat de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În același timp, avocații lui Rizea consideră decizia ilegală Ei fac referire la faptul că mandatul de arest internațional este emis pe numele Rizea Cristian, iar în fața instanței a fost adus Mihai Cristian.

Totodată, avocata afirmă că și decretul prezidențial prin care i-a fost retrasă cetățenia Moldovei este greșit, deoarece în document figurează numele Mihai Cristian, iar ASP l-ar fi recunoscut drept moldovean pe Rizea Cristian, decizie care nu ar fi fost contestată de autorități.

ZUGO a verificat numărul de persoane cu numele Rizea Cristian pe site-ul ASP, însă rezultatul a fost nul. În același timp, în țara noastră sunt șase persoane cu numele Mihai Cristian.

Precizăm că Rizea a fost condamnat patru ani şi opt luni de pușcărie pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, infracțiuni comise în 2015. Conform presei de peste Prut, în 2018 acesta a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești, fiind ajutat de către funcționari din cabinetul lui Igor Dodon. Președinția Republicii Moldova, însă, a infirmat atunci informațiile.

Pe 3 noiembrie Igor Dodon a anunțat că ex-deputatul român din partea PSD a fost lipsit de cetățenia țării noastre. În aceeași zi, Rizea a comunicat despre faptul că a decis să atace în instanță decretul, iar seara IGP a transmis că ex-deputatul de peste Prut a fost reținut și autoritățile au demarat procedura de extrădare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button