fbpx

Înlesnirile la plata pentru serviciile comunale, de care beneficiază foștii președinți ai Parlamentului, ar putea fi anulate

Foștii președinți de Parlament ar putea să nu mai beneficieze de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Proiectul de lege în acest sens va fi propus Legislativului spre aprobare în lectura a doua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Respectiva prevedere legală a fost elaborată cu abatere de la tehnica legislativă. Sintagma „înlesniri la plata pentru serviciile comunale”, regăsită în textul legii, pare a fi una vagă, lipsită de claritate, or, limita acestor înlesniri nu poate fi determinată cu certitudine”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Vasile Bolea. În 2017, aceasta a fost votată în prima lectură. Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului în cadrul următoarelor ședințe.

Precizăm că articolul 29 din Legea cu privire la statutul deputatului prevede: „În caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuţiilor, președintele Parlamentului beneficiază de: asistenţă medicală şi tratament balneoclimateric gratuite; asigurare a securităţii în decursul unui an de zile; automobil în decursul unui an de zile; înlesniri la plata pentru serviciile comunale și paşaport diplomatic”.

Articole asemănătoare

Back to top button