fbpx

infografic | Ritualul „ceai cu pâine cu unt”, popular în rândurile moldovenilor. Fiecare al treilea cetățean nu consumă cafea

Opt din zece moldoveni își încep dimineața cu o cană de ceai, la care, de obicei, servesc pâine cu unt, dulciuri, biscuiți, ciocolată sau tartine. Totodată, 19% dintre cetățenii țării noastre beau cafea cel puțin o dată pe zi, în timp ce fiecare a treia persoană nu consumă deloc cafea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele fac parte din cel mai recent sondaj realizat de Magenta, în care s-a mai stabilit că, în general, femeile preferă ceaiul într-o proporție mai mare decât bărbații – 86% dintre acestea îl servesc zilnic.

În schimb, bărbații sunt adepții cafelei – fiecare al doilea o consumă în fiecare zi. Nu beau ceai 9% dintre respondenți, majoritatea dintre aceștia fiind din mediul rural, având peste 30 de ani și venituri de până la 4000 de lei lunar. Doi dintre cei care nu consumă ceai, nu consumă nici cafea. 
Șapte dintre zece amatori de cafea au până la 50 de ani, iar 38% sunt funcționari publici, specialiști și muncitori calificați. Cele mai multe dintre persoanele care nu beau cafea sunt din mediul rural. De asemenea, 60% dintre cei care nu beau cafea consumă ceai de câteva ori pe zi.

Nouă din zece respondenți au spus că își beau ceaiul sau cafeaua acasă, o pătrime dintre aceștia – la serviciu, 7% – la restaurante sau cafenele și doar 5 la sută servesc băuturi calde la aparatele de cafea publice și la stațiile PECO.

Articole asemănătoare

Back to top button