fbpx

Îndemnul lui Dodon pentru funcționari, după rezultatele unui sondaj online: Puteți salva țara de destabilizare

Cu referire la rezultatele unui sondaj online, care arată că Guvernul Sandu este susținut de 94,18% dintre respondenți, șeful statului a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că 80% din funcționarii de stat ar fi, de asemenea, de partea noii guvernări, însă conducătorii lor se tem de represiuni din partea acesteia. 

Igor Dodon face referire și la mesajele primite de la partenerii externi ai Republicii Moldova, declarând că peste hotarele țării „este exprimată o susținere clară a noului Parlament și Guvern legitim care reprezintă interesele majorității covîrșitoare a concetățenilor noștri”.

„Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost pînă la 8 iunie 2019. Sunt convins că cetățenii noștri nu vor permite PDM să guverneze țara și mai departe. Ba mai mult, și democrații înțeleg acest lucru, cu excepția conducerii partidului care, nu se știe de ce, continuă să-și facă iluzii

Noua guvernare legitimă este susținută de principalii noștri parteneri externi: Rusia, Canada, statele europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei și altele. În asemenea condiții, unica decizie corectă va fi transmiterea pașnică a puterii către noul Parlament și Guvern legitim”, a scris Dodon.

În context, președintele țării s-a adresat tuturor funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță și militarilor: „dumneavoastră puteți deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere pașnică a puterii, dumneavoastră puteți salva țara de destabilizare!”.

„În fiecare minister, departament, agenție, luați decizii de recunoaștere a noului Guvern și declarați public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta!

De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sînt convins că printre dumneavoastră sînt persoane oneste și corecte. Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor! Moldova pășește într-o nouă eră! Moldova are viitor!”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole similare

Close