fbpx

Începe anul bine, cu activități dragi ție! 10+ evenimente la care ZUGO îți recomandă să mergi în primul weekend din 2019

Cum poți începe noul an mai frumos, dacă nu cu o serie de evenimente care să te facă mai activ, să te inspire și să te relaxeze, totodată? ZUGO îți recomandă să fii în formă, să ieși afară și să te bucuri de spiritul iernii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așă că, iată activitățile care vor avea loc în acest weekend și unde-ți recomandăm să mergi pentru a-ți petrece timpul mai magic, mai frumos și, de ce nu, mai util.

Sâmbătă, 5 ianuarie

09:00. Caravana de Crăciun 4×4. Din Piața Marii Adunări Naționale, Caravana Faptelor Bune pornește din nou pe întreg teritoriul țării să aducă lumina sărbătorilor de iarnă în cele 300 de familii numeroase, care cresc peste 1500 copii. Mai mulți parteneri cu inimă mare invită toți doritorii, posesori de mașini 4×4, agenți economici și toți oamenii care doresc, să se alăture campaniei.

10:00. Orășelul de Crăciun. Începând cu 1 decembrie 2018 şi până pe 20 ianuarie 2019, între
orele 10:00 şi 23:00, vino în Scuarul Teatrului de Operă și Balet, pentru a descoperi magia sărbătorilor de iarnă. Oaspeţii „Orăşelului” vor avea parte de distracţii și activități pe placul fiecăruia, dar și îi pot vedea pe cei mai îndrăgiți artiști ai tării pe tot parcursul evenimentului.

12:00. Game on. Evenimentul tău favorit se întoarce! Vino la noua casă și participă toate jocurile frumoase ale societății: Twister, UNO, Monopoly, Jenga și multe altele. Copii mai mici de 14 ani trebuie să fie însoțit de un adult.

12:00. Рождественская ярмарка „Мечта своими руками”. Târgul de Crăciun pentru copii „Do It Yourself” reunește din nou copii și părinți creativi. Ce te așteaptă? Atmosfera incredibilă a Craciunului. Vei putea cumpăra lucrurile cele mai frumoase si unice, facute de mâinile unui copil, ajutand astfel sa-i faci visul sa devina realitate. Evenimentul va fi unul plin de multe surprize.

16:00. Un an nou – o viață nouă! Vino la un concert caritabil pentru a o susține pe Ludmila Gavriluta în lupta ei contra cancerului. Ea este o învingătoare și după cinci luni de tratament cancerul a fost învins, însă e nevoie de menținere a tratamentului pentru a evita reapariția bolii. În schimb, veți avea parte de un concert extraordinar, cu interpreți deosebiți și dispoziție de sărbătoare.

18:00. Spectacolul „Cântec De Leagăn…”. Este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Spectacolul este condimentat cu efecte comice, iar imbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

19:00. Evanghelia după Maria. Un spectacol de Nora Dorogan, Nicoleta Esinencu, Kira Semionov, Doriana Talmazan. Alături de Maria Magdalena și Lilith, sunt povestite istoriile femeilor din diferite părți ale lumii, din generații diferite, clase sociale diferite, femei ce luptă cu sistemul patriarhal. Astfel, creând o contranarațiune, o narațiune care să stea la baza unui oraș sau chiar a unei lumi a femeilor.

 

Duminică, 6 ianuarie

08:30. Tabără BASME Povești De Crăciun. VECHI Culturi ȘI Civilizații. „Prin această tabără vom dezvolta copiilor dragostea față de poveștile din bătrâni pline de înțeleciune, față de poveștile de Crăciun și față de vechile culturi și civilizații. Totodată dorim să dezvoltăm copiilor plăcerea de a studia în joacă, în timpul liber, explicăndu-le avantajele cititului pe verticală”, zic organizatorii.

09:00. Tabăra LEGO Mechanics (5-6 ani). Visul copiilor de a putea crea propriul robot poate deveni realitate la această tabăra de iarnă. Dacă copilul tău are vârsta de 5-6 ani și este pasionat de științele exacte și roboți atunci acest eveniment se potrivește ideal pentru el. Sunt pregătite o sumedenie de activități interesante și educaționale care implică cunoașterea figurilor, geometrice, culorilor, și de calcul.

10:00 – Târgul de Crăciun. Din 15 decembrie, strada 31 august 1989 (între str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni) redevine pietonală, pentru a găzdui timp de o lună cel mai frumos Târg de Crăciun din Moldova. Bucură-te alături de cei dragi de cea mai fermecătoare perioadă din an într-o atmosferă de basm.

11:00. Academia culinară pentru pici. Oliva anunță recrutarea micuților bucătari, cei dornici de ceva gustoșel, cei care se visează mari bucătari și nu ezită să-și ajute părinții la gătit. Mămici și tătici, oferiți-le copiilor ocazia de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate.

11:00. Colinde în dar: Concert caritabil de Colinde. Cu prilejul aniversării a trei ani de activitate, grupul coral bărbătesc „Gnosis” va susține în ajunul Praznicului Nașterii Domnului un concert caritabil de colinde cu genericul „Pace pe pământ, pace sus în cer!”. Fondurile obținute vor fi direcționate către Centrele de plasament pentru copii și tineri din capitală.

18:00. Spectacolul „Krum”. „Avionul. Au anunțat deja aterizarea. Într-un oraș… unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparențe deșarte, idealuri false și burți pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârșire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea și matinală, în care doar Mama îl iubește” – astfel se începe spectacolul ce se va da la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

18:30. Chirița în provincie. Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi, chiar și după 25 de ani.

19:30. Dor de Iarnă Live la Uptown Cafe. Prognoza meteo spune că ne așteaptă temperaturi reci, așă că vino să te încălzești cu muzică! Natalia Țurcan, Cristi Bantaș și Cristina Lazariuc au pregătit un program plin cu muzică de iarnă, plin de sărbători și de voie bună.

ZUGO vă urează un weekend magic!

Articole asemănătoare

Back to top button