fbpx

Încă un stat își remunerează cetățenii care se vaccinează. O bere în schimbul unei doze de ser administrate

Fiecare locuitor al statului american New Jersey, care se va imuniza împotriva coronavirusului, va primi, gratis, o bere, scrie NBC News. Autoritățile speră să crească în acest mod rata de vaccinare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fiecare locuitor al statului New Jersey care va administra prima doză de vaccin pe parcursul lunii mai și va prezenta un document care să confirme acest fapt în una dintre berăriile care participă la program, va primi o bere gratis”, a declarat guvernatorul Phil Murphy.

Programul are menirea de a crește popularitatea vaccinurilor în rândul locuitorilor statului New Jersey și este valabilă pentru persoanele cu vîrsta mai mare de 21 de ani.

Autoritățile locale speră să accelereze, în acest mod, campania de imunizare și să atingă numărul de 4,7 mln de persoane vaccinate până la sfârșitul lunii iunie. Deocamdată, peste 3,2 mln din populația totală de 8,8 mln de locuitori ai statului respectiv au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

Un studiu efectuat în februarie de Pew Research Center arată că 69% dintre americani sunt gata să se vaccineze împotriva coronavirusului. În același timp, datele Centrului pentru controlul și profilaxia bolilor din SUA arată că 44,4% din populația Americii (peste 147,5 mln de oameni) a fost imunizată cu cel puțin o doză de vaccin.

Statul american Virginia de Vest le va oferi tinerilor o obligațiune de 100 de dolari dacă acceptă să se vaccineze. Autoritățile locale speră că stimulentul, oferit celor între 16 și 35 de ani, îi va motiva pe tineri să se vaccineze.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button