fbpx

Încă o procedură, impusă la intrarea în țară pe timp de pandemie. Ce li se va solicita cetățenilor care vin în Moldova?

Poliția de Frontieră informează că persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică. Suplimentar, aceștia vor scrie pe verso declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta are următorul conținut:

„Eu, subsemnatul (nume, prenume), declar pe propria răspundere că în următoarele 14 zile mă voi afla la autoizolare pe adresa indicată în fișa epidemiologică. Am fost informat despre răspunderea contravențională sau penală pentru nerespectarea regimului de autoizolare. (Semnătura).

La ieșire din țară, toate persoanele vor fi supuse controlului amănunțit, pentru a fi stabilită data intrării în Republica Moldova și dacă se respectă restricțiile impuse la trecerea frontierei de stat. În cazul identificării persoanelor cu șederea mai mică de 14 zile, acestora nu li se va autoriza ieșirea din țară cu pornirea procesului contravențional. Ca excepție, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care duc mărfuri, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Totodată, autoritatea informează că în perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, cu excepția activităților care nu suportă amânare. Suplimentar, va fi limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor  activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button