fbpx

În unele zone din Chișinău din nou se simte miros neplăcut. Ce spune primarul?

Mirosul neplăcut din nou se simte în unele zone din municipiul Chișinău, în anumite perioade de timp. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat azi că va fi creat un grup de lucru, care va efectua o anchetă internă cu privire la apariția acestuia, cauzele și cine se face vinovat de situația creată. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am cerut ca toți responsabilii să prezinte explicații, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată și la fiecare ședință operativă, cât și în cadrul vizetelor în teren, că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi.

Totodată, am fost informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, care nu dispun de stații de preepurare individuale și admit revărsarea apelor, ce sunt utilizate în procesul tehnologic și depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate. Respectiv, acestea sunt deversate în rețeaua de canalizare publică”, a scris Ceban pe Facebook.

Primarul de Chișinău a spus că, după examinarea situației, vor fi întreprinse toate măsurile pentru a face demersurile oficiale către Procuratură și alte organe de resort.

„În acest an, am întreprins toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, care venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare. Acolo miros nu mai este. Acum vom depune tot efortul pentru a înlătura problema și la bazinele de aerare a apelor uzate”, a menționat el.

Menționăm că nu este pentru prima dată când localnicii din Chișinău se confruntă cu un miros insuportabil. Anul trecut, cetățenii au protestat și au cerut să fie soluționată problema. Fosta directoare „Apă Canal Chișinău”, Veronica Herța, susținea că râul Bâc este din nou alb, în timp ce conducerea de atunci declara că „deversările sunt regizate și au un substrat politic”, iar mai mulți politicieni spuneau că există defecțiuni la Stația de Epurare.

În acea perioadă, Ceban spunea cum poate fi soluționată problema: „În primul rând trebuie să fie demiși conducătorii instituțiilor responsabile de acest domeniu. În al doilea rând, în perioada 2011-2012 au fost modificate prevederile legale, care trebuie să fie revăzute, deoarece într-adevăr au loc deversări în bazinele acvatice. În al treilea rând este necesar să fie revăzut proiectul privind reabilitarea Stației de epurare… ”

Articole asemănătoare

Back to top button