fbpx

În Transnistria a fost prelungit regimul de carantină până pe 15 mai

Tiraspolul a decis să prelungească regimul de carantină în regiunea transnistreană până pe 15 mai. Decizia a fost luată pe 24 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa a fost propusă de către așa-zisul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, din cauza numărului mare de infectări înregistrate în ultimul timp în regiune.

Astfel, până pe 15 mai, în regiunea transnistreană, sunt interzise manifestațiile de amploare, inclusiv petrecerile corporative, va fi restricționată activitatea restaurantelor, a cafenelor și a transportului public, iar conducătorii întreprinderilor și a companiilor trebuie să opteze, atunci când este posibil, pentru munca la distanță a angajaților.

De asemenea, intrarea și ieșirea din Transnistria rămâne restricționată din 17 martie 2020, când în regiune a fost declarată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

În pofida restricțiilor impuse, în ultimele săptămâni, în Transnistria se atestă o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Potrivit autorităților locale, în total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 38,5 mii de cazuri. 825 de persoane au murit. Locurile pentru pacienții cu COVID din spitalele din stânga Nistrului sunt pline în proporție de 96%.

Campania de vaccinare urma să înceapă pe 12 martie, însă a fost suspendată. Liderul administrației de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a anunțat că imunizarea va începe luni, 29 martie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button