fbpx

În Republica Moldova a ajuns prima tranșă de vaccin antigripal, achiziționate din Federația Rusă

În Republica Moldova a ajuns prima tranșă de vaccin antigripal, care conține 7000 de doze din lotul de 100.000 doze, achiziționate din Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, alte 100.000 de doze urmează să fie livrate în țară, în următoarele zile, 85.000 de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15.000 de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

Vaccinul antigripal are patru componente și este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acesta va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (lucrători medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.).

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor si recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze.

Articole asemănătoare

Back to top button