fbpx

În magazine au apărut pepeni verzi. ZUGO îți oferă cinci sfaturi ca să alegi corect acest deliciu al verii

Pepenele verde este unul dintre cele mai cunoscute delicii ale verii. Chiar dacă suntem abia la sfârșitul lui iunie, produsul a apărut deja în comerț și stârnesc pofte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO îți vine în ajutor și îți oferă cinci sfaturi pentru a alege cel mai delicios harbuz. Totuși, te îndemnă să mai aștepți până la mijlocul lunii iulie, atunci când pe piață vor apărea pepenii verzi autohtoni sau cei crescuți fără a fi „ajutați” să se coacă mai repede.

  1. Atrage atenția la codiță. Ea trebuie să fie uscată. Dacă observi codița verde, harbuzul nu este încă suficient de copt și ar putea să nu fie dulce.
  2. Vezi dacă are semne „lemnoase” pe coajă. Există voci care spun că liniile cafenii arată că floarea harbuzului a fost polenizată de mai multe ori.
  3. Harbuzul trebuie să aibă o pată galbenă laterală. Aceasta indică locul care nu a fost expus la soare, iar dacă nu vedeți un astfel de semn, s-ar putea ca harbuzul să nu fie copt.
  4. Coaja trebuie să fie lucioasă și tare. Dacă aceasta are porțiuni moi, atunci pepenele verde este stricat.
  5. Forma și mărimea contează. Pepenii alungiți sunt mai suculenți, iar ce rotunzi – mai dulci. Totuși, indiferent de dimensiune, harbuzul trebuie să fie greu atunci când îl ridici.

Articole asemănătoare

Back to top button