fbpx

În atenția posesorilor de carduri: Poliția avertizează despre o nouă metodă frauduloasă de spargere a conturilor

Poliția avertizează moldovenii despre o nouă metodă de escrocherie, care are drept scop spargerea conturilor Web/Mobile-banking ale deţinătorilor de carduri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit polițiștilor, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul IP-ului telefoniei, astfel mascând numărul real al acestora, iar pe ecranul victimelor afișându-se numărul instituției bancare. Astfel, deținătorii de carduri sunt încrezuți că discută cu angajații băncii și le oferă datele cu caracter bancar. Sub pretextul de a bloca tranzacțiile frauduloase fictive, care sunt prezentate de către ei, escrocii cer numărul integral al cardului bancar, format din 16 cifre, cu numele și prenumele deținătorului de card, codul de securitate (CVV/CVC) și apoi parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card.

„În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit, sunaţi de îndată instituţia financiară, astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, în acest fel limitându-se suma de bani pe care o pierdeţi. Instituţiile bancare pot, de asemenea, efectua o operaţie de „refuz de plată” (inversare tranzacţie) dacă se consideră că s-a efectuat o tranzacţie frauduloasă prin cardul dumneavoastră de credit.

Nu folosiţi datele de contact care sunt menţionate în emailuri sau website-uri ce par suspecte – probabil că acestea sunt false şi vă conduc către un escroc. Veţi putea găsi date de contact legitime în cartea de telefon, în extrasul de cont bancar sau pe versoul cardului bancar”, atenționează oamenii legii.

Articole asemănătoare

Back to top button