fbpx

În atenția celor care plănuiesc să viziteze Marea Britanie. Ce trebuie să știți pentru a evita amenzile uriașe?

Cetățenii străini care vizitează Marea Britanie vor fi plasați în carantină pentru două săptămâni. Măsura va fi valabilă din 8 iunie și a fost anunțată de ministrul de Interne, Priti Patel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit BBC, autoritățile locale nu au explicat de ce această măsură a fost implementată atât de târziu, când infecția a căpătat amploare în Marea Britanie. Inițial, în izolare erau plasați doar cei veniți din Wuhan și Italia.

De la noile măsuri, care intră în vigoare din 8 iunie, vor fi exceptați șoferii de camion, muncitorii sezonieri din agricultură și medicii. Nu vor fi obligați să intre în izolare cei care vin din Irlanda, Channel Islands și Isle of Man.

Cetățenii străini care intră pe teritoriul Marii Britanii trebuie să furnizeze adresa la care vor sta în izolare. Cei care nu au un loc în care să stea izolați 14 zile vor merge în spații asigurate de autorități, dar pe propria cheltuială.

Cei care nu vor respecta regulile riscă să se aleagă cu amenzi în valoare de 1000 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 21.500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button