fbpx

În atenția celor care plănuiesc să viziteze Bulgaria: Nu veți fi puși în carantină, iar purtarea măștilor va fi opțională

Începând cu 15 iunie, Bulgaria va renunța la toate restricțiile impuse în urma pandemiei de coronavirus. Printre acestea se numără purtarea obligatorie a măștilor în spații închise și plasarea în carantină a călătorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din 1 iunie țara primește vizitatori din mai multe state UE fără a le impune 14 zile de izolare, scrie Reuters. De menționat că acest lucru nu este valabil pentru călătorii din Spania, Belgia, Irlanda, Suedia, Portugalia, Italia, Malta și Marea Britanie.

Totodată, oamenii nu vor mai fi impuși să poarte măști în spații închise, iar distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor devin măsuri de precauție voluntare. De asemenea, au fost redeschise restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale.

Starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată pe 13 martie și a durat două luni. A urmat ceea ce Guvernul a descris drept o „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene. Această ţară, cu o populaţie de circa șapte milioane de locuitori, înregistrase până joi 2585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

Articole asemănătoare

Back to top button