fbpx

video | Imagine virală cu o bucătărie galbenă rămasă fără perete în blocul bombardat din Dnipro. Se văd mere pe masă și farfurii în chiuvetă

Imaginea unei bucătării luminoase a unei familii din Ucraina, rămasă fără un perete după atacul cu rachete din Dnipro, a ajuns virală pe rețelele sociale și a provocat șoc și tristețe, scrie BBC, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În apartament se afla antrenorul de box Mihailo Korenovski, care a fost ucis în atacul de sâmbătă. Soția și copiii lui au supraviețuit.

Pe rețelele sociale a fost distribuit și un videoclip cu Korenovski care sărbătorește o zi de naștere alături de familie, în același apartament.

În atacul de la Dnipro au murit 40 de persoane. Printre victime se află trei copii, peste 30 de persoane fiind căutate încă luni seara.

Imaginea este izbitoare pentru contrastul puternic dintre normal și anormal, arătând, pe de o parte imaginea cotidiană a bucătăriei confortabile, iar pe de alta ruina rămasă după ce blocul a fost lovit de o rachetă a rușilor.

Bucătăria cu aspect modern, cu dulapuri galben aprins, a rămas remarcabil de intactă după atac, în ciuda distrugerii totale a peretelui exterior. Pe masă se vede un castron cu mere, lângă chiuvetă sunt vase care așteaptă să fie spălate, iar mănușile pentru cuptor încă atârnă fiind prinse cu un șir de cârlige.

„Aici oamenii au gătit, au discutat în bucătărie, au sărbătorit, au râs, s-au certat”, a scris deputatul ucrainean Zoya Yarosh pe Facebook. Ea a făcut o paralelă între distrugerea clădirii și soarta țării sale: „Acestea sunt rănile de pe corpul Ucrainei. Răni de pe casele noastre”.

Pe rețelele de socializare, mulți oameni au remarcat micile detalii din fotografie, care arată cum încearcă o familie să își continue viața în ciuda războiului.

„Când mă uit la această bucătărie, tot ce văd este apartamentul în care am crescut, apartamentul în care locuiau bunicii mei, apartamentul în care locuiau verii mei, pentru că toți aveam două scaune ascunse sub masa din bucătărie exact așa”, a scris o ucraineană pe Twitter.

Înainte de atacul cu rachetă, bucătăria pare să fi fost locul unde se marca un eveniment fericit în familie – petrecerea pentru ziua de naștere a unui copil.

Într-un videoclip publicat online și repostat de forțele armate ale Ucrainei, o fetiță zâmbește în fața unui tort și stinge cele patru lumânări. Aceleași dulapuri galbene sunt clar vizibile, la fel ca mănușile de la cuptor și televizorul de pe perete. Nu este clar când a fost filmat videoclipul, dar arată modul în care războiul poate distruge vieți.

„Poate că el [Korenovski] a fost cel care a cumpărat acele mere pentru familia lui, rămase pe masă după ce clădirea s-a prăbușit”, a declarat jurnalista rusă BBC Liza Fokht. „Sau poate că el a lăsat o farfurie în chiuvetă în ideea că va avea timp să o spele mai târziu”.

Articole asemănătoare

Back to top button