fbpx

Igor Dodon refuză întrevederea cu Petro Poroșenko: „Mâine poate veni altul să spună că vrea să se întâlnească cu președintele”

Petro Poroșenko, actualul președinte al Ucrainei, va întreprinde mâine o vizită în Republica Moldova. Totuși, șeful statului, Igor Dodon, a menționat că a refuzat să se întâlnească cu omologul său ucrainean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon și-ar argumentat decizia prin faptul că Poroșenko râvnește la un nou mandat de președinte și nu ar fi corect față de alți candidați care își doresc aceeași funcție să se vadă cu acesta.

„Din câte știm noi, Poroșenko trebuie să aterizeze miercuri. Ne-a fost solicitată garda de onoare. Noi am dat acordul. Ce privește întrevederile, noi înțelegem că Poroșenko este candidat la alegerile prezidențiale și ca să nu ne amestecăm în treburile interne, noi considerăm că președintele nu trebuie să se întrevadă cu niciun candidat. Nu ar fi corect. Dacă ne vedem cu Poroșenko, mâine poate veni oricare altul și să spună că vrea să vină în Republica Moldova să se întâlnească cu președintele. De aceea, noi nu ne vom amesteca în politica internă a țării vecine și gata. Vom lucra cu cei pe care îi vor alege cetățenii Ucrainei”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Accent TV.

De menționat că pe parcursul mandatului său președintele Igor Dodon nu a avut nicio deplasare oficială în Ucraina. La fel, nici șeful statului vecin nu a vizitat țara noastră după alegerea lui Igor Dodon în funcția de șef al statului. Singura întâlnire a lui Dodon cu Poroșenko a avut loc în toamna anului trecut la Paris, unde a participat la mai multe evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Petro Poroșenko a vizitat țara noastră în noiembrie 2014 la invitația președintelui de atunci Nicolae Timofti.

Articole asemănătoare

Back to top button