fbpx

Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Zelensky cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte al Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis felicitări lui Vladimir Zelensky cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte al Ucrainei, urându-i succes și realizări importante în această funcție de mare responsabilitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon și-a exprimat speranța că în timpul apropiat va fi organizată o întrevedere bilaterală, pentru a discuta întregul spectru de probleme ce țin de relațiile de cooperare cu Ucraina în toate domeniile de interes reciproc.

Anterior, Aureliu Ciocoi, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe, a comentat situația privind participarea Președintelui RM la ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei.

„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv”, a spus Ciocoi.

De asemenea, consilierul președintelui a mai menționat că în urma acelui apel, s-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens.

Amintim că, noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky, a fost astăzi investit în funcție.  La la câteva minute de la investirea sa în funcție, noul președinte a anunțat dizolvarea Radei Supreme și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Articole asemănătoare

Back to top button