fbpx

Igor Dodon afirmă că Andrei Năstase nu va fi investit în funcția de președinte al Parlamentului: „Să nu viseze în zadar”

Președintele Igord Dodon, fiind invitat în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune a declarat că liderul PPDA, Andrei Năstase, nu va deveni președinte al Parlamentului și nici să nu viseze la această funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar. Poate prim-ministru, dacă se înțeleg acolo cu Maia Sandu, în cazul în care fac coaliție cu socialiștii”, a precizat Dodon în calitate de lider informal al PSRM.

Totodată, șeful statului a reiterat faptul că socialiștii nu vor face coaliție cu deputații Partidului Democrat – lucru decis la ședința Consiliului Politic al partidului unde Zinaida Greceanîi a fost prezentată drept președinte al Parlamentului – și, respectiv, dacă ACUM refuză formarea unui guvern funcțional, atunci alegerile anticipate sunt inevitabile.

Mai mult, Dodon afirmă că democrații se pregătesc de un nou scrutin: „Din ceea ce văd, democrații se pregătesc de alegeri anticipate. Părerea mea este că nici PD-ul nu este interesat de astfel de discuții”.

Citește și: Valeriu Munteanu: Dulcegăriile dintre PSRM și ACUM vor fi valorificate de PDM în eventualitatea alegerilor anticipate

Amintim că ultima discuție între deputații PSRM și cei ai blocului politic ACUM a avut loc pe 11 aprilie. Atunci nu s-a ajuns la un consens, întrucât Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat să vină la discuții, prezentându-se doar Mihai Popșoi și Alexandru Slusari.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, liderii ACUM au anunțat propunerile pentru cele mai importante funcții din Parlament și Guvern. Astfel, liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost propus pentru funcția de președinte al Parlamentului, iar președinta PAS, Maia Sandu, pentru cea de prim-ministru.

Articole asemănătoare

Back to top button