fbpx

„Ierusalim este orașul nostru”. Declarația controversată a președintelui turc

Președintele turc a declarat în fața Parlamentului de la Ankara că Ierusalimul aparține țării sale. Erdogan s-a referit, cel mai probabil, la perioada istorică în care regiune a fost controlată de otomani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Ankara a făcut referire la evenimentele din Primul Război Mondial, menționând, însă, că la Ierusalim mai pot fi găsite urme ale vestigiilor turcești, relatează Digi24, făcând referire la The Times of Israel. În context, Erdogan a abordat și problemele Palestinei.

„O altă criză pe care țara noastră și națiunea noastră o urmărește cu atenție este opresiunea Israelului față de palestinieni și practicile nepăsătoare care nu iau în considerare intimitatea Ierusalimului. Problema Ierusalimului nu este o problemă geopolitică obișnuită pentru noi. În primul rând, aspectul Vechiului Oraș, care este inima Ierusalimului, a fost construit de către Suleiman Magnificul, cu zidurile sale, bazarul și multiplele clădiri.  Considerăm ca fiind o onoare din partea țării noastre și a națiunii să exprimăm drepturile pentru poporul palestinian oprimat, cu care am trăit timp de secole”, a declarat președintele Turciei.

Ministerul de Externe al Israelului nu a comentat deocamdată declarațiile lui Erdogan.

Articole asemănătoare

Back to top button