fbpx

Ieri s-a anunțat o dată, astăzi – alta. Ziua din care începe, de fapt, obligativitatea prezentării testului PCR la intrare în Republica Moldova

Conform ultimei decizii CNESP, începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Aseară, însă, în documentul CNESP, prezentat de Ministerul Educației, data trecută era de 2 martie. Astfel, de ieri și până azi, aceasta a fost mutată cu trei zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Excepție de la regula de mai sus fac: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

„Conaționalii noștri care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin”, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Atașăm în continuare hotărârea CNESP, publicată în prezent pe site-ul Guvernului:

hotarire_cnesp_nr._47_din_26.02.2021 by ZUGO on Scribd

Amintim că CNESP a instituit noi restricții în Republica Moldova, începând cu luna martie, în contextul agravării situației epidemiologice din țară și a creșterii accelerate a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19.

Astfel, va fi sistată activitatea teatrelor și a sălilor de concert, iar transportul public va circula doar de luni până vineri. Totodată, de săptămâna viitoare toții elevii și studenții revin la învățământul online.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button