fbpx

Harta restricțiilor de sărbători în Europa. Unde sunt permise călătoriile și petrecerile și unde nu

Pandemia de coronavirus a impus o mulțime de restricții în țări din toate colțurile lumii iar sărbătorile de sfârșit de an nu schimbă în vreun fel situația. În multe state europene, guvernele au încercat să ajungă la un compromis între a evita răspândirea virusului pe perioada Crăciunului și a permite cetățenilor să sărbătorească alături de familii și de prieteni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În continuare sunt prezentate restricțiile și măsurile impuse în unele țări europene, conform Agerpres, potrivit unei sinteze Reuters și a informațiilor puse la dispoziție de ambasade și organele responsabile.

Marea Britanie

Apariția noii tulpini a virusului SARV-CoV-2 a dus la blocarea tuturor căilor de ieșire din Regatul Unit către Europa continentală, atât pentru deplasarea cu feribotul, cât și pentru deplasarea prin Eurotunnel. Mai multe țări, inclusiv România, au suspendat și cursele aeriene spre și dinspre Marea Britanie. Începând cu 20 decembrie a fost reinstituită carantina pentru mai multe zone din Anglia, printre care și Londra. Restricțiile limitează călătoriile neesențiale, inclusiv în străinătate.

Potrivit regulilor în vigoare, un număr de până la trei familii au permisiunea de a se reuni în locuinţe în perioada 23 decembrie-27 decembrie. Oamenii se vor putea strânge în lăcaşuri de cult şi în aer liber, dar nu în spaţii închise sau în săli de spectacole.

Programul magazinelor va fi prelungit pe perioada Crăciunului şi în ianuarie, dar barurile vor fi nevoite să se închidă în Londra pentru a evita înrăutăţirea situaţiei epidemiologice.

De asemenea, Irlanda de Nord va intra în carantină de şase săptămâni începând cu 26 decembrie, magazinele neesenţiale urmând a fi închise.

Articole asemănătoare

Back to top button