fbpx

Hala de carne de la piaţa din Cahul, închisă. Într-un sat a fost depistat focar de pestă porcină

Un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat în raionul Cahul. Un localnic din comuna Manta a depistat cadavrul unui porc şi a alertat autorităţile responsabile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vineri, 19 iulie, rezultatele testelor de laborator au confirmat prezența virusului. Astfel, specialiştii au lichidat familia de porci infectaţi. În acelaşi timp, astăzi a mai fost semnalat un alt caz de deces al unui porc în localitatea Paşcani din aceeaşi comună, iar cayul este investigat.

Potrivit Moldpres, vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Cășuneanu a informat că la ieşirile din localitate au fost create filtre, iar conform altor surse, hala de carne de la piaţa din Cahul a fost închisă pentru 10 zile. La fel, ANSA monitorizează situația şi le recomandă oamenilor să nu hrănească animalele cu resturi alimentare, să nu le lase libere şi să îşi schimbe hainele înainte de a intra în adăposturile acestora.

Pestă porcină africană nu este periculoasă pentru om, însă boala se răspândește foarte repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii. Nu există vaccin. Vaccinarea existentă a porcinelor reduce presiunea de virus, dar nu conduce la dispariţia acestuia. Carnea de porc provenită de la animalele infectate nu constituie un pericol pentru oameni, dar nu se recomandă pentru consum.

Articole asemănătoare

Back to top button