fbpx

Guvernul britanic susține că partajarea parolelor Netflix poate fi ilegală

Împărtășirea parolelor pentru serviciile de streaming online, cum ar fi Netflix, este împotriva legii, potrivit unei agenții guvernamentale. Oficiul pentru Proprietate Intelectuală a declarat marți că această practică încalcă legea drepturilor de autor, scrie AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Marea Britanie, este obișnuit ca persoanele care nu locuiesc împreună să împartă parolele pentru serviciile de streaming, în ciuda faptului că acest lucru contravine de obicei acordurilor privind termenii serviciului.

Netflix nu a indicat niciodată că va lua măsuri legale în astfel de cazuri. De atunci, IPO a eliminat referința la partajarea parolelor din ghidul său de pe site-ul guvernamental. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a confirmat că poziția juridică privind partajarea parolelor nu s-a schimbat – și nici orientările IPO.

Acesta a declarat că partajarea parolelor este atât o problemă de natură penală, cât și civilă.

„Există o serie de dispoziții de drept penal și civil care pot fi aplicabile în cazul partajării parolelor, în cazul în care intenția este de a permite unui utilizator să acceseze opere protejate de drepturi de autor fără plată”, a declarat acesta. „Aceste dispoziții pot include încălcarea termenilor contractuali, frauda sau încălcarea secundară a drepturilor de autor, în funcție de circumstanțe.

„În cazul în care aceste dispoziții sunt prevăzute în dreptul civil, ar fi de competența furnizorului de servicii să ia măsuri prin intermediul instanțelor, dacă este necesar.”

Nu există nicio dovadă care să sugereze că vreunul dintre principalii operatori de streaming video din Marea Britanie ar face acest lucru. Netflix a declarat că dorește să „faciliteze” persoanelor care împrumută conturile altora să își creeze propriile conturi, să își transfere profilul într-un cont nou, precum și să creeze „subconturi” pentru ca oamenii să plătească suplimentar pentru familie sau prieteni.

A precizat că va începe să implementeze aceste caracteristici „pe scară mai largă” la începutul anului 2023. BBC a contactat, de asemenea, operatorii de servicii de streaming Amazon și Disney pentru comentarii.

Articole asemănătoare

Back to top button