fbpx

Guvernul a decis: În locul cutiilor-cadou primite în maternitate, mamele vor beneficia de indemnizații majorate

Proiectul „O nouă de viață”, care a fost inițiat de fosta guvernare, va fi continuat, însă într-un alt mod. În cadrul ședinței Guvernului de azi, Cabinetul de miniștri a decis ca ajutorul să fie oferit în bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, în loc de cutiile-cadou primite în maternitate, mamele vor primi o majorare de 1608 lei la îndemnizația unică la naștere. Astfel, acum suma va constitui 7911 lei.

Acțiunea este implementată de pe 1 iulie curent, iar banii vor fi oferiți din bugetul de stat. Suma aproximativă a majorării este de 29,5 de milioane de lei: 29,2 milioane de lei pentru majorarea indemnizației unice la naștere, 246.000 de lei – cheltuieli pentru distribuire, 73.200 de lei – cheltuieli pentru taxa de comision.

Amintim că programul „O nouă viață” a fost lansat în octombrie 2018, de către Guvernul Filip. Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţinea hăinuțe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, scutece, produse de igienă, recomandate pentru primele luni de la naştere, șervețele umede de unică folosință, jucărie de pluș, saltea și materiale informaționale pentru mămici.

Articole asemănătoare

Back to top button