fbpx

Gripa și infecțiile respiratorii acute: Cât de grave sunt lucrurile printre moldoveni

Numărul cazurilor de gripă sezonieră, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecții respiratorii acute severe sunt în descreştere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în perioada 30 ianuarie -5 februarie, au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 8,8 % mai puține în comparație cu săptămâna precedentă. De asemenea s-a redus şi numărul pacienţilor bolnavi de gripă sezonieră de la 103 cazuri la 65. Potrivit Ministerului Sănătăţii, se atestă o scădere continuă inclusiv în municipiul Chișinău.

De asemenea, numărul internărilor au scăzut cu aproximativ 14%, în raport cu săptămâna anterioară. Respectiv, în spitale au fost internaţi cu gripă 37 de persoane și cu infecţii respiratorii acute peste 240 de pacienţi.
Totodată, în perioada menţionată nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1.442 de cazuri de gripă, peste 181 de mii de infecții acute ale căilor respiratorii superioare şi peste 7 500 de infecţii respiratorii acute severe.

„Pentru a menține tendința de descreștere a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute este important să purtăm măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate, să respectăm distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută”, comunică Ministerul Sănătății.

Articole asemănătoare

Back to top button