fbpx

Gripa a luat locul COVID-ului? Care este situația cu virozele în școli și grădinițe

Un număr de 9289 de cazuri de viroze și gripă s-au înregistrat în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Cifrele sunt în scădere comparativ cu perioada 6-10 februarie, când au fost raportate circa zece mii de îmbolnăviri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din totalul cazurilor, 4513 au fost atestate în grădinițe și 4776 în instituțiile de învățământ primar și secundar. De asemenea, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 169 de pedagogi și 66 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Totodată, a scăzut și numărul cazurilor de infectare cu Covid-19. Astfel, potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate săptămâna trecută 88 de cazuri de infectare cu Covid-19, față de 108 în perioada 6-10 februarie.

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

Articole asemănătoare

Back to top button