fbpx

Grecii sărbătoresc astăzi Ziua Națională. 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre țara cu 250 de zile cu soare în an

Pe 25 martie, Grecia sărbătorește în fiecare an Ziua Independenței. Țara situată în sud-estul Europei, în peninsula Balcanică, este vizitată anual de peste 16,5 milioane de turiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Republica Elenă se învecinează cu Albania, Macedonia, Bulgaria și Turcia. Aceasta cuprinde o serie numeroasă de insule în Marea Egee, Marea Ionică și Marea Mediterană. Dintre cele 2000 de insule, doar 170 sunt locuite.

Potrivit recensământului din 2011, populația țării este de aproximativ 11 milioane de locuitori, iar cel mai mare oraș, Atena, găzduiește 3,5 milioane de oameni. Circa 80% din teritoriul grec este format din munţi, dintre care cel mai înalt este Muntele Olimp cu 2917 m.

Grecia este locul de naştere al democraţiei ca formă de guvernare, al filozofiei occidentale, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale şi istoriografiei, ştiinţelor politice, al marilor principii ştiinţifice şi matematice şi al dramaturgiei occidentale, incluzând genurile tragediei şi comediei.

Republica Elenă este membru fondator al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi membru al Uniunii Europene, Consiliului Europei, NATO, OECD, OSCE şi OMC.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Grecia au fost stabilite la 27 martie 1992. Ambasadorul Moldovei în Grecia este Anatol Vangheli, iar Ambasadorul Republicii Elene în R. Moldova cu sediul la Kiev este Georgios Poukamissas.

Grecia se bucură de 3000 de ore însorite pe an, adică 250 de zile de soare. De asemenea, țara deține cele mai multe aeroporturi internaționale, iar toate cluburile de noapte sunt localizate în afara oraşului.

Republica Elenă se află pe locul trei în clasamentul celor mai mari producători de măsline. Cei mai vechi măslini, plantaţi în secolul al XIII-lea, încă mai fac măsline.

Articole asemănătoare

Back to top button