fbpx

Grecia ar putea lansa un test de depistare a virusului COVID-19, mai ieftin decât cele de import

Autoritățile din Grecia pregătesc lansarea unui test de depistare a virusului COVID-19, care ar putea fi mai ieftin decât cele de import. Potrivit cercetătorilor locali, testul ar avea o rată de precizie de peste 90%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest proiect a fost lansat în luna februarie a acestui an, iar implicate au fost mai multe centre de cercetare şi cel puţin două universităţi de stat din Grecia.

„Nu vom mai depinde de teste din străinătate şi cred că vom putea să facem nişte anunţuri semnificative în ceea ce priveşte cercetarea în protocoalele terapeutice”, a declarat săptămâna aceasta, într-un interviu, prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis Mitsotakis, citat de Argerpres.

În luna martie, Grecia a impus măsuri de autoizolare la domiciliu. Pe teritoriul țării s-au înregistrat circa 4000 de cazuri de îmbolnăvire și sub 200 de decese.

Cercetătorii eleni au spus că au dezvoltat și un test care poate detecta anticorpii împotriva noului coronavirus. Totodată, este studiată posibilitatea de utilizare a anticorpilor în tratarea bolii.

Articole asemănătoare

Back to top button