fbpx

grafic | Moldovenii, campioni europeni la agresat soțiile și iubitele. Câte procente dintre femeile din țară au fost supuse violenței

Potrivit unui grafic creat de cercetătorul sîrb Milos Popovic Moldova este prima țară din Europa după procentajul femeilor agresate de către partenerii lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele au fost înregistrate de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) pentru perioada 2019-2020.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței asupra femeilor, Milos Popovic a adunat datele OECD într-un grafic, însoțit de o hartă. Astfel, în mediu, 22% din toate femeile din Europa au fost agresate de către parteneri.

Totuși, fruntașă este Moldova, unde peste 45% din femei au fost supuse violenței fizice sau sexuale, urmată de Turcia, unde 38% din femei sunt agresate. Următoarele țări în top sunt Lituania și Danemarca – 32%, după care Finlanda cu 30%.

Amintim că, săptămâna aceasta a fost dat startul Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Astfel, În seara zilei de miercuri, 25 noiembrie, clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost iluminată în oranj, culoarea reprezintă campania globală de sensibilizare a societății asupra problemei violenței împotriva femeilor și fetelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button