fbpx

Google a recunoscut că angajații companiei au acces la înregistrările vocale realizate de aplicația de asistență. Cum explică gigantul dezvăluirile?

Google a recunoscut săptămâna aceasta că angajaţii săi au acces la înregistrările Assistant Google. Totodată, compania susține că programul poate face înregistrări din greșeală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute după ce radio-televiziunea belgiană VRT a transmis că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda. Pe lângă interogări, acestea mai conțin și detalii despre viața personală, adresa sau copiii proprietarilor de gadgeturi, transmite presa străină.

Google explică dezvăluirile prin faptul că specialiștii în limbaj ascultă înregistrările utilizatorilor pentru a îmbunătăți capacitatea programului de a înțelege diferite limbi și accente. Totodată, compania declară că anchetează scurgerea datelor.

În același timp, Google le sugerează utilizatorilor să modifice setările aplicației pentru a fi siguri că nu le vor fi dezvăluite anumite informații. Astfel, aceștia pot dezactiva stocarea datelor audio pe contul lor de Google sau pentru le pot elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.

Articole asemănătoare

Back to top button