fbpx

Ghețușul i-a adus pe patul de spital: 60 de persoane, internate cu diverse fracturi și traumatisme

Peste 200 de pacienți au solicitat îngrijiri medicale în ultimele două zile. Aceștia s-au adresat doctorilor după ce au căzut din cauza ghețușului de pe drumuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în total, din cauza condițiilor climaterice și a ninsorilor abundente, 60 de persoane au fost spitalizate, 31 dintre ele fiind cu traumatisme, iar 17 cu fracturi. Totodată, serviciul AVIASAN a intervenit în cazul a 13 solicitări. În unele situații, ajutorul medical a fost oferit de echipele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Toate instituțiile medicale din țară activează în regim de alertă sporită și acordă toată asistența necesară bolnavilor. Acestea sunt asigurate cu medicamentele necesare și alimente.

Ministerul recomandă populației să nu stea timp îndelungat afară, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

Articole asemănătoare

Back to top button