fbpx

Gavrilița, la Bruxelles: „R. Moldova speră să deschidă negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an”

Săptămâna viitoare Parlamentul European va aproba sprijinul macrofinanciar suplimentar pentru Republica Moldova. Este vorba de 145 de milioane de euro promise de Comisia Europeană. Afirmația a fost făcută de președintele Parlamentului European Roberta Metsola la conferința de presă susținută împreună prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Primii pași îi vom face la sesiunea plenară de săptămâna viitoare de la Strasbourg, știm cât de urgentă este necesitatea pentru aceste resurse. La fel, folosesc această oportunitate pentru a mulțumi Republicii Moldova fiindcă rezistă ferm împotriva agresiunii Rusiei contra Ucrainei” a punctat Metsola.

Gavrilița speră că negocierile de aderare a țării noastre la UE vor fi deschise cât mai curând posibil.

„Sperăm să deschidem negocierile cât mai curând posibil, până la sfârșitul acestui an. Știm că aceste condiții presupun reforme importante”, a specificat Gavrilița.

Natalia Gavrilița se află într-o vizită de două zile la Bruxelles. Gavrilița va coprezida, marți 7 februarie, împreună cu șeful diplomației europene Josep Borrell Consiliul de Asociere Uniunea Europeană Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button