fbpx

Gata cu pescuitul în obiectivele acvatice naturale! Atenționările Poliției de Frontieră pe timp de prohibiție

De astăzi, 1 aprilie, și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Moldovei este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Patrulele Poliției de Frontieră își vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât și în zona de frontieră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, responsabilii recurg la utilizarea frecventă/intensă a ambarcațiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale și echipamentul din dotare, respectând strict măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus.

În ordinulul Nr.11 din 16.03.2020, emis de Agenția de Mediu, sunt precizate perioadele și zonele de prohibiţie a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru anul 2020. În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, polițiștii de frontieră vor acţiona în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Reamintim că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile care nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

Toate persoanele care vor fi depistate în limitele zonei menționate, urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări persoanele în cauză devin pasibile de răspundere contravențională.

Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19. În primul trimestru al anului curent, angajații au înregistrat 247 de cazuri cu privire la încălcarea regimului zonei de frontieră, cu documentarea a 363 de persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button