fbpx

foto | Zeci de picturi ale copiilor din Ungheni, incluse în volumul unui scriitor român. „Cartea este un elogiu adus satului și țăranului”

Frumoasele creații ale elevilor de la Școala de Arte din Sculeni, raionul Ungheni, au devenit vedete, datorită unui scriitor român, care le-a inclus în noua sa carte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum scos de sub tiparul unei edituri din Iași, volumul cuprinde mai multe poezii și poeme, scrise de publicistul român Ștefan Susai. Lucrarea a fost întitulată „Sculeni-Moscova-Amur” și este colorată de zeci de picturi ale copiilor din Republica Moldova.

„Viața mea a curs pe acest traseu, dar e o carte pur literară, care trebuia să aibă 148 de pagini, fără ilustrații. Am vazut anul trecut cartea, exemplarul de probă, și nu mi-a plăcut. Am zis s-o ilustreze cu lucrările elevilor de la Școala de Arte din Sculeni.

Cine ar fi auzit altfel și ar fi văzut ce pictează acești copii? A trebuit să renunț la 70 la sută din carte, pentru că ar fi fost foarte scumpă. Dar a ieșit o carte deosebită, frumoasă din toate punctele de vedere”, a spus scriitorul pentru expresul.md și pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorului, banii din vânzări vor fi folosiți pentru taxa copiilor de la pictură, menționând că „nu vrea niciun leu. Totul să intre la școală”.

Articole asemănătoare

Back to top button